keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Nappulafutispohdintoja

 

Nappulavalmentajan ajatuksia

 
auto täynnä tavaraa...pallot pumpattuna, liiivit, tötsät, treenikassi - tulikohan nyt kaikki mukaan?
Ai niin, omat lapset mukaan ja varmista että pelikassit on pakattuna. Ketäs tällä kertaa pitikään ottaa kyytiin matkalla? valmentajan auto aina täynnä
Siinä futisvalmentajavanhemman arkea. Vauhtia ja kiirettä, intoa ja vähän hosumistakin. Aina välillä jokin varuste unohtuu, mutta senkin harmituksen unohtaa pian, kun pääsee kentälle, jossa joukkue on jo kerääntymässä treeneihin. Harjoitussuunnitelman nopea vilkaisu ja läpikäynti muiden valkkujen kanssa, moikkaukset jengille ja treenit lämmittelyllä käyntiin. Harjoituskentän rakentaminen, maalien siirtäminen, vapaavuorolaisten ohjaaminen sivummalle ja tötsien laittaminen sen kertaisten harjoitusten mukaan. Liivien jakoa ja pelaajien jakoa ryhmiin. Aina sopivassa välissä pari kannustetta pelaajille. Ilman suunnitelmaa tästä ei selviäisi - harjoitukset ovat iso tapahtuma.
 
Harjoittelumme on suunnitelmallista, mikä ei tarkoita etteikö se olisi hauskaa. Koko kausi on jaetttu erilaisiin jaksoihin huomioiden joukkueen ja pelaajien kehityskaari sekä pelikauden kulku. Tämän pohjalta laaditaan viikkosuunnitelmat ja yksittäiset harjoitukset. Välillä harjoitukset ovat helppoja ja välillä vaikeampia - kaikkea sopivasti ja paljon pienpelejä pelaten. Perusrunko harjoituksissamme muodostuu lämmittelystä sisältäen koordinaatioharjoitteita mielellään pallon kanssa, taito- ja tekniikkatreeniä, pelillisiä harjoitteita sekä loppupelin teemalla unohtamatta loppuverryttelyä. Ja aina voidaan muuttaa harjoituksen luonnetta suunnitelmasta, jos tarvetta on  - tärkeää on huomioida harjoituksen osallistujat, sää, fiilis, olosuhteet jne ja muokata tapahtuma sen mukaiseksi. Tavoite jokaisella treenillä on, että pelaajat lähtevät sieltä hymyssäsuin odottaen jo seuraavaa tapahtumaa.
 
Treenit päättyvät, pallot kassiin, tötsät kasaan, katso ympärillesi - mitä varusteita on jäänyt kentän laidalle. Varmista, että kaikille on kyyti ja kukaan ei jää yksin. Loppuhöntsät ekstratreenaajien kanssa, juttele vanhempien kanssa. Kuka tarvitsee kyydin? Varmista omien lasten valmius. Kamat autoon ja kotiin. Ja kaikki tämä monta kertaa viikossa :)     
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti