sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

"Missä on pelaajat!!!"

Tällä kertaa "vastuuvalkun" valitusvirsi ;)


Meillä on joukkueessa paljon pelaajia ja monenlaisella pelitaustalla. Osa on juuri aloittanut lajin ja toiset taas ovat pelanneet jo pitkään. Osalla futis on "ykköslaji" ja osalla kiva sivulaji jonkun toisen kivan harrastuksen ohella. Hyvä, sillä näin se pitää ollakin. Joukkueen heterogeenisuus on iso voimavara, kun se osataan ja voidaan käyttää oikein hyväksi lasten harrastuksessa. Kaikki voivat oppia toisiltaan lisää joukkuelajista ja pitää yhdessä hauskaa.


Olemme jo nyt jonkin aikaa pyörittäneet tosi kivaa joukkuetta ja kaikki on toiminut hyvin. Pelaajia on tullut lisää, nauru raikaa treeneissä ja välillä vähän "koliseekin" tunteen - olemme tosi aktiivisia. Harjoituksia meillä on kivasti ja osallistumisaktiviteetti on suuri. Kuitenkin haasteita löytyy. Koska olemme joukkue, jossa on eri-ikäisiä ja tasoisia pelaajia, pyrimme saamaan kaikille sopivasti tapahtumia ja sopivalla tasolla. Tämä tarkoittaa, että harraste- ja kilpatason tapahtumia on pelureille tarjolla. Meillä tavoite on, että kaikki kiertävät eri tason pelejä, jotta kaikki saavat erilaisia oppimisen kokemuksia. Tämä yhtälö onkin jo haasteellisempi toteuttaa, sillä usein tämä tarkoittaa, että pelitapahtumia on melko runsaasti (itse uskon, että hyvin suunnitellut pelitapahtumat ovat huippuharjoituksia). Runsas pelitapahtumien määrä taas vaatii aktiivista osallistumista pelaajilta. Tämäkään ei ole se suurin ongelma. Ongelma on se, että suunnitelmallisuus tapahtumien suhteen (minne menemme, ketkä menevät ja mitä tehdään) ei onnistu, mikä vanhemmat eivät ilmoita pelaajia ajoissa tapahtumiin.


Kuinka monta kertaa sitä onkaan saanut viime hetkellä "kalastella" pelaajia tapahtumiin, kun pelaajaa ei ole vielä ilmoitettu sinne (lisäksi järjestää kyydit yms)? Tai muuttaa viime hetkellä harjoituksen suunnitelmaa, kun pelaajia ei olekaan tarpeeksi treenien läpivientiä varten? Haasteellisia ovat myös turnaukset, joihin sitten loppuhetkellä tulee mukaan vielä muutama pelaaja. On tosi kurjaa istuttaa pelaajia otteluissa penkillä...Niin, varmaankin huonoa viestintää ja hallintaa valkuilta...pitäisi vain siirtyä tiukkoihin peliryhmiin ja deadlineihin ilmoittautumisssa.


Vapaaehtoiset vanhemmat tekevät jo nyt hurjan määrän työtä. Valtaisan avun tähän työhön voivat tehdä vanhemmat ilmoittamalla pelaajan ajoissa in/out tapahtumaan. Viime hetken muutokset ovat ymmärrättäviä - sairastumisia tulee aina. Ikävämpää on se, että joudumme joukkueena luovuttamaan esim. turnauksen loppumetreillä, jolloin toiset joukkueet jäävät ilman peliä ja tapahtumaa. Näin ei ole meille käynyt - eikä näin saakaan käydä.


Kaikille vanhemmille - ilmoita lapsesi ajoissa - vaikka sitten poissaolevaksi tapahtumasta. Autat suuresti!


terveisin,
vastuuvalkku


ps. ...ja tuothan pelaajan ajoissa tapahtumaan :) kiitosEi kommentteja:

Lähetä kommentti